Buitengerechtelijke incassokosten

Lees meer over buitengerechtelijke incassokosten

Wat is het verschil tussen minnelijke incasso en buitengerechtelijke incasso? En hoe hoog zijn buitengerechtelijke incassokosten? Als een klant (debiteur) de factuur (vordering) niet betaald, dan zit je als ondernemer met een probleem. Je hebt recht op het geld. Wat je dan kunt doen is een aanmaning sturen. Als ook dat niet helpt, dan kun je ervoor kiezen om een incassobureau in te schakelen. Eerst probeer je met minnelijke incasso de debiteur de vordering te laten betalen. Mocht dat niet helpen dan kun je overwegen om buitengerechtelijke incasso in te zetten. Echter dat brengt ook buitengerechtelijke incassokosten met zich mee. 

Minnelijke incasso
Onder minnelijke incasso vallen de werkzaamheden die plaatsvinden zonder tussenkomst van de rechter. Hierbij kan gedacht worden aan het versturen van een aanmaning of het opstellen van een regeling om de schuld af te betalen. Mocht minnelijke incasso niet het gewenste effect hebben dan kun je buitengerechtelijke incasso in gaan zetten.

Buitengerechtelijke incassokosten
Overweeg je om buitengerechtelijke incasso in te zetten? Dat brengt buitengerechtelijke incassokosten met zich mee. Bij het buitengerechtelijk incasseren van je vordering wordt een rechter ingeschakeld. Er wordt een dagvaarding opgesteld en verstuurd naar de klant die moet betalen (debiteur). Vervolgens verschijnt deze klant voor de Rechtbank. Op deze manier wordt een procedure ingezet. De uitkomst hiervan is een gerechtelijk vonnis.

Buitengerechtelijke incassokosten
Ben je benieuwd naar wat de buitengerechtelijke incassokosten zijn? In artikel 2 van de wet normering buitengerechtelijke incassokosten staat precies wat de hoogte van buitengerechtelijke incassokosten zijn. 

Hulp bij incasso
Ben je op zoek naar een incasso Rotterdam? Wil je meer informatie over het inzetten van minnelijke incasso of over buitengerechtelijke incassokosten? Vul je aanvraag in, binnen 24 uur nemen wij contact met je op!

Meer informatie?

 
Wil je buitengerechtelijke incasso inschakelen? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Justice, hét incassobureau in Rotterdam!
 

Neem contact op

Incassobureau Justice Rotterdam

Voor minnelijke en buitengerechtelijke incasso bent u bij ons aan het goede adres!

Ik wil meer informatie over buitengerechtelijke incasso

Wilt je meer informatie over buitengerechtelijke incasso? Neem contact met ons op! Je kunt ons op dit telefoonnummer bereiken: T. 010 - 414 87 55 of je kunt een bericht naar ons sturen. 


Scroll naar boven